The moon chaser

 

"I'm homesick all the time", she said, still not looking at him "I just don't know where home is. There's this promise of happiness out there. I know it. I even feel it sometimes. But it's like chasing the moon - just when I think I have it, it disappears into the horizon. I grieve and try to move on, but then the damn thing comes back the next night, giving me hope of catching it all over again."

- Sarah Addison Allen, The Girl Who Chased the Moon

Imorse gick jag upp kl 3.30 för att fota i soluppgången. Solen går ju upp så tidigt att jag inte riktigt kunde bestämma mig för om jag skulle stanna uppe hela natten, eller sova några få timmar och sedan gå upp. Det blev det sistnämnda. Det är då man vet att man gillar det man gör. När det känns helt okej att gå upp hutlöst tidigt efter alldeles för lite sömn. Men världen är allra vackrast i soluppgången. Det låg dimma på fälten, himlen gick att röra, nästan bara djur är vakna och allt är så tyst och stilla.


The protected

 
 Sedan sist har jag varit på Orust och assisterat då Beata fotat en känd, svensk sångerska. Mer om det när allt är klart och officiellt och så!
 
När jag ändå var där passade vi på att fota en massa eget. Bland annat tog jag bilden ovan. Den är en fortsättning på min "The grey mass"-serie. Den här gången ville jag använda paraplyer som en symbol för skydd. Ibland är det svårt att ta sig utanför komfortzonen och man stannar helst kvar i det trygga. 

Roots

 
De senaste åren har jag flyttat mycket, rest mycket och pendlat mellan olika städer. I flera år hade jag pojkvän i ena staden och studier i den andra. Mitt i alltihop sålde mina föräldrar mitt barndomshem och successivt insåg jag att jag inte hade någon trygghet kvar. Kvar blev en känsla av rotlöshet och det var länge sedan jag hade en plats som känns som hemma. Med det här fotot vill jag visa på en slags längtan till det ursprungliga, till rötterna, till något tryggt och hemtamt. Ett riktigt hem.
 
Jag gjorde det här fotot under ett samarbete med en amerikansk fotograf som heter Samantha. Vi bestämde oss för temat "smoke" (hej passande tema för min del) och gjorde varsin tolkning. Jag valde att använda röken som en slags mystik-effekt, lite som jag brukar. Om någon är nyfiken på Samanthas tolkning så finns den här. Riktigt bra är den!

July, July, July, Don't go too soon, don't die

 
 
 
Ligger raklång i gräset, besöker nordens längsta insjöstrand och badar i Vättern, äter jordgubbar, grillar, dricker drinkar, jacuzzi-badar i solnedgången, plockar årets första kantareller och gör kantarelltoast, planerar workshops, äter glass, ansöker om jul och nyårs-semester innan jag ens börjat jobba ordentligt, lyssnar på sommarpratare, äter smultron vid vägkanten, blir featured på Flickrs officiella blogg och får över 10 000 unika besökare till min Flickr, fikar och hänger på uteserveringar, spelar minigolf, äter vattenmelon, promenerar, löptränar, fotar, samt målar tånaglarna rosa. Nu är det verkligen sommar hörreni! Vad hittar ni på i sommar? 

Polka dot

 
Igår tänkte jag att jag skulle rensa lite i garderober, lådor och skåp. Skicka iväg lite saker till Myrornas och sånt. Men så hittade jag den här klänningen som är alldeles för lite använd och det hela resulterade i en spontan fotografering istället. Lite Mimmi Pigg möter Alice i Underlandet ungefär. Mer röd och vit-prickigt åt folket! :)