And playing in the rain is worth catching cold

 
En till regnjackebild från igår. Råkade för övrigt färga en liten del av kanten till jackärmen gråblå från rökpatronen. Det gick inte bort i tvätten. Så kan det gå när man är modell, assistent och fotograf samtidigt. "Ensamhetens kollektiv" som en gammal kompis döpte sig själv till då han spelade in låtar. Mitt kollektiv består liksom av mig, mig och mig. Men det är bra, för jag finns alltid tillgänglig.

X

 
 
 

Intervju

 
 
För ett tag sedan intervjuade David Collier mig inför en publicering i ett kommande nummer av tidningen Renegade Visions Magazine. Intervjun finns att läsa här för den som vill. Bara att trycka "next" längst ner för att se fler bilder och läsa fler frågor.

Ledig!!

 
Jag är ledig i ungefär en och en halv vecka nu. Går omkring och plockar lite i lägenheten, äter piggelin, promenerar genom stan, blir lite fräknig av solen, köper hem lax till middagen men gör en sallad istället, ligger raklång i soffan och lyssnar på några sommarpratare ur P1:s arkiv, slösurfar lite, skriver om livet, springer i skogen och ser två rådjur, tre harar och en igelkott, spelar lite spel på mobilen, läser ur Nina Björks bok "Lyckliga i alla sina dagar - om pengar och människors värde" och funderar över konsumtionssamhället, vårt system när det kommer till arbete och var människan ryms i allt detta. Det är fint att inte ha några måsten. För egentligen... egentligen måste man nästan ingenting.

Stockholm

Jag har varit i Stockholm i åtta hela dagar. Nynnat på Winnerbäcks låt "Stockholms kyss", åkt tunnelbanor, spårvagn och pendeltåg åt alla håll, varit ute i skärgården med båt, gått ut på Trädgården två gånger, ätit på alla möjliga restauranger, gått på Skansen, spelat hem 500kr på roulette, hängt på kaféer, suttit och pratat vid vattnet, hängt på Mosebacke, gått på fotografiska, sett Emma Svenssons fotoutställning om cancersjuke Kristian Gidlund i Sugarplum Fairy, träffat nya och gamla vänner, träffat pappa, lekt med ett barn och en bebis, bott på tre olika ställen, lyssnat på en föreläsning av kaxiga Elisabeth Ohlson Wallin och så det som var hela anledningen till att jag åkte till Stockholm från första början - ställt ut på Galleri Kontrast. Vår examensutställning. Lite så här såg utställningen ut:
 
Jag var med och hängde utställningen. Det tog två dagar.
 
Beata borrade flitigt.
 
Mina tavlor har kommit på plats.
 
De hängde precis där man kom in.
 
Beatas foto hade en egen vägg och passade bra ihop med det vackra taket!
 
Vackra foton i vacker lokal! Väggarna lutar inte, det är bara min vidvinkel ;)
 
Ronja håller upp cider och loka i välkomstglasen.
 
Vernissagen!!

Skolavslutning

 
Nu är fotoskolan 2012/2013 slut. Vi har haft våra sista redovisningar, tömt våra datorer och skåp, tittat på våra ansökningsbilder från förra året och sett vår utveckling. Vi har ätit avslutningstårta, fått våra diplom och Rebecca har fått ett stipendium på en massa pengar, grymt välförtjänt. Vi har suttit på filtar i en park, klättrat i träd och kramat varandra hej då tusen gånger. Många ögon har varit fulla av tårar, men vi har också skrattat mycket. Rebecca har klippt ihop en video från vår sista kväll som ser ut så här:
 
 
'
 
 
I onsdags tog skolan slut och nu väntar eget företagande för mig. Mina planer är att öppna en webbshop, sälja foton via bildbyråer och börja hålla workshops. Kommer bli så så så bra!