Livet som konstnär

 
Den här veckan har börjat pyssligt. Dels har jag signerat och numrerat dessa två printar och skickat till kund. Jag har även en till som är signerad och klar, men som väntar på att köparen ska hitta den ram hon vill ha. Och så är ytterligare tre foton beställda och kommer förhoppningsvis till mig imorgon. Förutom detta har jag börjat sy och limma. Det jag har att jobba med är en stråhatt, en massa tyll samt glaspärlor och kristaller. Jag håller på att göra ett regnmoln :) Livet som konstnär :)

Alice in Winterland (15/52)

 
 
När jag flyttade in i min nya lägenhet förra månaden hittade jag den här ensamma koppen långt inne i ett köksskåp. Den är så himla vacker! Så den här veckan åkte jag ut till havet och bestämde mig för att göra en Alice-bild. Man kan aldrig få för mycket av Alice i underlandet tycker jag :)

Intervju med mig för Spotlight for Inspiration

 
 
Förra veckan blev jag intervjuad för "Spotlight for inspiration". Det blev en lång intervju där jag svarade på frågor om mitt liv, varför jag började fotografera, vad som inspirerar mig, vilka verktyg i Photoshop jag använder, hur jag hittade min stil m.m. Jag har också gett bort fyra himlar/naturbilder som är fria för vem som helst att använda i sina egna foton. Intervjun finns att läsa här.

Stranded (14/52)

(Modell: Beata Rydén
 
Jag har ju jobbat inom psykiatrin på olika sätt och har länge tänkt att jag ska göra en serie där jag tolkar olika former av psykisk ohälsa. Jag har funderat mycket över vad psykisk ohälsa egentligen är. Kan det vara så att det är ett sunt tecken på ett sjukt samhälle? Hur som helst, först ut att tolkas blev depression.
 
"Depression - one word to describe a mountain of pain. One word to steal the light from a person's soul and leave them stranded in a cold, gray landscape, alone and searching for something they couldn't even name".

Var jag köper mina klänningar

 
Jag fick frågan var jag köper alla klännningar jag använder i mina foton, så jag tänkte att jag kan göra ett eget inlägg om det.
 
Vissa kläder jag använder har jag haft i garderoben sedan tidigare, men de flesta långklänningar har jag köpt i foto-syfte. Det säljs ju rätt dåligt med långklänningar i vanliga affärer på stan, så jag letar rätt på dem antingen på en second hand där jag bor, eller på Etsy eller Ebay. Mest de två sistnämda faktiskt.
 
Några klänningar är handgjorda och några är vintage och de flesta är inte alls dyra. Den senaste klänningen jag köpte, som jag inte hunnit använda än, kostar just över 200kr inklusive frakt! Den finns i flera färger och ni hittar den här. Ett hett tips!
 
Annars är märket Gunne sax bra tycker jag! Brukar söka på "Gunne sax dresses" på Etsy eller Ebay så kan man få fram mycket fina klänningar från förr :)

En ny The traveling dress-bild

 
Nu har det laddats upp ännu ett The traveling dress-foto. Denna gång är det Hampton Photography som står för fotokonsten. Väldigt vackert tycker jag!

On the inside (13/52)

 
Det här med att fotografera utomhus har inte gått så bra i vinter. Antingen har det varit -27 och näradödenupplevelse att gå ut, eller så är det plusgrader och slask - som nu. I väntan på de där vackra, norrländska vinterlandskapen fotar jag inomhus. Denna vecka i mitt vardagsrum där jag bestämde mig för att låta lite himmel trilla in genom fönstret. 
 
På tal om himmel. Innan helgen fick jag ett mail från ett galleri i Houston, Texas. De har antagit tre av mina foton till en fine art utställning som kommer att pågå från 15:e mars till 13:e april!! Är så himla glad och tacksam över det erbjudandet! Och när jag pratade priser med dem tyckte de att ungefär 12 000 kr per foto var en lämplig prislapp för emerging artists. I alla fall inte lägre än så. Det känns så himla overkligt, samtidigt som jag verkligen kämpat för det här!

The feeling within (12/52)

 
Den här veckan blev det en surrealistisk bild. Jag ville använda Rubiks kub som en symbol för hur ordnat en persons liv är. Normen är det där perfekta, ordnade livet som representeras av perfekt lösta kuber. Men längst ut i bild finns en person där kuben är olöst. En person som inte riktigt har allting klart för sig och där det är betydligt mer kaos i huvudet. Men det behöver inte vara något dåligt. Det betyder bara att allting kan hända!

“You must have chaos within you to give birth to a dancing star.” 
― Friedrich Nietzsche