Skapa rök och dimma i photoshop

Jag vet att många av er gillar dimma och rök i foton, precis som jag själv. Därför vill jag tipsa om den här videon från Phlearn. Den visar hur man skapar rök i photoshop med deras rök-pensel :) Så enkelt och så snyggt! Penseln finns att ladda ner gratis här.
 

So close, so far

 
I tisdags åkte jag till Jönköping och vätterstranden för att fota det här konceptet. I mitt huvud hade jag föreställt mig Vättern sådär lugn och stillsam som den brukar vara när jag är där. Det var den inte! Det blåste något otroligt! Men för att se det positivt fick jag i alla fall naturlig vind i klänningen :)
 
Tanken bakom bilden är att jag ville forsätta på mitt frihet/fångenskap-tema som jag så lätt faller in i. Så jag köpte en guldfisk (den syns bättre om man ser bilden stor) och en skål. Djurvän som jag är ville jag att fisken skulle få ett jättefint hem efter fotograferingen.Eller allra helst bli utsläppt i närmsta land där den finns naturligt. Jag övervägde att köpa ett gigantiskt akvarium med alla tillbehör som behövs och ytterligare några guldfiskar så att den skulle få vänner. Det hade kunnat bli en dyr bild ;) Men så fick jag tag i en tjej som har fiskar som kunde ta den. Tur! För ärligt talat vet jag inte var jag skulle rymma ett akvarium i min lägenhet :)

'Cause I need freedom now, and I need to know how to live my life as it's meant to be

 
 
Hej alla! Det är lite inaktivt här så jag tänkte berätta vad jag har för mig. Jag jobbar en del som pedagog, plockar svamp, åker till Gränna på bal, säljer foton, blir intervjuad för en onlinetidning och publicerad på en stor Facebooksida/hemsida, lyssnar på en föreläsning av Pär Johansson (som håller i Glada hudik-teatern), tränar, läser i boken Badskumt om allt kemiskt som finns i våra schampon, hudkrämer, smink och parfymer, jag besöker en medeltidsfestival och lyssnar på Loke, färgar håret rött, planerar semester, sparkar höstlöv och tycker att den här tiden på året är så underbart fin. Det har varit lite dåligt med ny fotokonst på sistone, men jag planerar att åka till Jönköping och vätterstranden för en fotografering snart. Den kommer involvera en vacker klänning och en guldfisk. Tills dess vill jag tipsa om att min favoritfotograf Brooke Shaden kommer föreläsa på Creative Live igen imorgon, dock för en halvdag denna gång. Hon är alltid så inspirerande att titta på så missa inte det :)