Live for the moments you can't put into words


Igår var jag och familjen på Bryggargatan och firade min examen med en norrländsk femrättersmeny. Med tillhörande vinmeny. Smaklökarna var liksom i extas hela kvällen! Nomnom! Lite så här såg det ut:


Vi började med en fördrink på balkongen.



Jag fick ett presentkort.



Sedan gick vi till restaurangen. Så här såg dukningen ut.



Söta storasyster.



Pappa, mamma, syrran och Robban.



En första rätt som de bjöd på utöver femrättersmenyn. Musselsoppa.



Rätt nummer 1. Lågtemperaturkokt fjällröding med flädertäcke, brynt smör och syltad blomkål.



Rätt nummer 2: Gazpacho på tomater från Övertorneå, sallad med marinerade tomater och friterad zucchiniblomma.



Rätt nummer 3: Reninnanlår från Arvidsjaur med sauterade kantareller, svartkål samt körsbär- och portvinssås.



Rätt nummer 4: Osttallrik med ostar från Svedjanost i Kåge som serverades med gräspulver och gelé på ängssyra.



Rätt nummer 5: Pannacotta på créme fraîche från Norrmejerier med hallonsallad och yoghurtstekt brioche. Så himla god! Den såg ut lite som morgondimma.







Så himla häftigt!



Avslutningsvis fick vi ytterligare en efterrätt bara för att. Så egentligen åt vi 7 rätter.


Mätt och belåten. Jag kommer förmodligen inte behöva äta på några år nu.
Lågtemperaturkokt fjällröding
med flädertäcke, brynt smör och syltad blomkål



Men gud vad gott det där såg ut! Speciellt efterrätten som ryker!

2012-07-20 // 23:50:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback