Utställningen

Åh, tiden liksom flyger förbi. Nu är det bara en vecka kvar till skolavslutning.
 
Tänkte i alla fall att jag skulle visa er två instagram-bilder från i lördags då det var vernissag till vår utställning. Passade på att ta några bilder innan det öppnade.
 
Jag ställer ut Journey denna gång och ska ha två andra foton på vår slututställning på Galleri Kontrast i mitten av juni. 
 
 
 
Alla tre bilder jag ställer ut kommer att finnas till försäljning i begränsade upplagor. Är så peppad på att börja sälja printar och jobba som konstnär nu efter skolan slutar.

Roots, del 1

Idag sitter jag med skolans absolut sista uppgift. Den heter Roots och går ut på att man ska leta rätt på fotografer som inspirerat en under åren. Fotografer som bidragit till att man har den fotostil man har idag. Själv har jag alltid varit jättedålig på såna där kända fotografer som man "ska" känna till. Jag har aldrig egentligen inspirerats av svartvita, traditionella, dokumentära bilder. De fotografer som varit mina inspirationskällor är oftast "vanliga" människor. Såna som det inte står om i historieböckerna. Vi tar oss en titt:
 
Först ut är Jenni Holma. Hon är född 1987, kommer från Finland och går under smeknamnet JenniPenni. Det är ungefär det enda jag vet om henne. Hon har inte varit särskilt aktiv i fotovärlden på sistone, men det hon gjorde förut var så himla bra.
 
 
 
 
 
 
 
Hon inspirerade mig till att leka med form och färg. Sätta upp hjärtan på väggen som sedan utvecklade sig till att bli pilar eller regndroppar. Här är lite av det jag fotograferade på den tiden, ungefär år 2010-2011:
 
Uställning på Scandinavian Photo

 
Idag hängs vår utställning på Scandinavian Photo i Bankeryd. På lördag är det vernissage. Kom och säg hej om ni är i närheten :)

Trapped

 

För några veckor sedan hade jag en portfolio review med en svensk fotograf och gallerist. Han tyckte att ett genomgående tema för många av mina bilder var fångenskap kontra frihet. Inte förrän han sa det insåg jag att många av mina foton faktiskt rör det ämnet. Här är ännu en bild på temat som jag fotade på ett naturreservat i soluppgången. 


Antagningsdagarna

De senaste två dagarna har jag varit med på antagningsdagarna och träffat de som sökt till höstens antagning på fotoskolan. Det har varit jättekul att träffa en massa likasinnade och jag minns precis hur det var för ett år sedan då det var jag som sökte. Jag som satt och var så nervös att mat inte fick plats i magen. Men jag tänker att nervositet är bra, för det betyder bara att man verkligen vill något. Att man gör något som spelar roll.
 
Jag har också insett att jag inte vill vara den som beslutar om andra människors framtid. Den som väljer ut eller väljer bort. Den som förverkligar eller krossar någons drömmar. Jag har lätt att se människors goda sidor och potential att utvecklas och vill att precis alla ska komma in. Våra lärare har tuffa beslut att ta de kommande dagarna.

Stipendium!!! :D

Är lite extra glad idag eftersom jag fått veta att jag vunnit ett stipendium och blir därmed sponsrad på våra kommande två utställningar! Motiveringen löd:

"Med sitt drömska men samtidigt distinkta bildspråk så har Victoria åstadkommit bilder som får tanken att vandra vidare in i hennes smått mytiska bildvärld. Ser med spänning på hur Victoria kommer att utvecklas som konstnär/fotograf. Det är med glädje vi kommer att göra printar av hennes verk."

Jag kommer att få mina printar utskrivna på ett unikt, italienskt papper från ett av världens äldsta pappersbruk. Och jag har valt stora storlekar också. En bild kommer vara 70x100 och två bilder 70x70. Wohoo!!

Behind the scenes

 
Här kommer min och Beatas behind the scenes-video från vårt projekt. Förutom klipp från när vi fotograferar har vi också med lite färdiga bilder att titta på. Kryssa gärna i HD-rutan så ser det bättre ut!

The spell

 
Här är ytterligare en bild från Roots of imagination-projektet. Jag döpte den till "The spell". På måndag ska vi redovisa våra projekt i skolan så då måste allt vara klart. Beata och jag har bl.a. jobbat med en behind the scenes-video som jag tänker lägga upp imorgonkväll, så håll utkik då.
 
Annars har vi hjälpt till att gå igenom ansökningar i veckan. Vi har fått hjälpa till i urvalet av vilka som går vidare till intervju på fotoskolan i Jönköping, inför höstens skolstart. Någon här som sökt?