Mitt 2013

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag tog examen som fotograf. Och startade ett 52-veckorsprojekt. Åkte luftballong för första gången. Jag fick även min beteendevetarexamen på papper och fick min första anställning sm byggde på den utbildningen. Som stödpedagog för personer med aspergers syndrom.

(Examen som fotograf. Fotot taget av Ronja Gustavsson)

2. Höll du några av dina nyårslöften? Ett mål för 2013 var att övergå från studentlivet till arbetslivet, vilket jag gjorde. Däremot startade jag inte eget företag (som också var ett mål) av taktiska skäl. Bedriver hobbyverksamhet tills läget är mer rätt.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, flera.

4. Dog någon som stod dig nära? Nej.

5. Vilka länder besökte du? Nya Zeeland.

 
 
6. Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014? Ett hem som känns som hemma. Med sneda vinklar, gammalt trägolv och mycket konst på väggarna.

7. Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? Tyvärr den 26/11 då han sa tack och hej.

8. Vad var din största framgång 2013? Den största framgången blev fotot. Jag publicerades i diverse tidningar, på hemsidor, facebooksidor och bloggar. Jag skickade även in en ansökan om ett stipendium och vann. Tack vare detta fick jag hela min examensutställning bekostad av ett företag. Jag tog min andra examen och kan härmed kalla mig för en beteendevetande fotograf, eller kanske en fotograferande beteendevetare, lite beroende på vilken vinkling jag vill ta. Sen har jag klarat precis alla hittills släppta banor i candy crush saga och det måste ju vara en framgång i sig? Eller bara sorgligt, haha!

 

9. Största misstaget? Kan inte komma på något. Jag har flyttat in i en lägenhet i min hemstad Skellefteå, så det återstår att se om det blev ett misstag att flytta hem eller om det var precis det som var rätt att göra. Fast ordet misstag låter så hårt. Blir det inte rätt är det bara att göra om.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nä inte direkt.

11. Bästa köpet? Min imac och biljetten till Nya Zeeland. En guldspegel med snirklar. Och en hel del fina foto-klänningar från etsy. 

 

12. Vad spenderade du mest pengar på? Nya Zeeland lämnade ett stort, djupt hål i min plånbok men det var det så klart värt. Pengar kommer det nya av.

 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Projektet Roots of imagination som jag gjorde ihop med Beata. Precis så skulle jag vilja att mina dagar såg ut. Helgen i Uppsala med Emma var också fantastiskt fin. Annars måste jag säg att jag blivit superglad och enormt tacksam över all fin feedback jag fått, från människor över hela världen, som tycker om min konst och stöttar mig i det jag gör. Tusen tack för det! <3


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013? Jason Mraz - 93 million miles. Som en trygghet när man inte riktigt har fast mark under fötterna. 

"Son in life you’re gonna go far, and if you do it right you’ll love where you are. Just know, that wherever you go, you can always come home".

Annars älskar jag Patrick Wolf - House. Mest för att jag längtar efter att känna den känslan han sjunger om. Och så är videon helt fantastisk.

"Oh, I love this house, I love this house
Gives me the greatest peace I've ever known
Oh, I love to hear those conkers fall
Smash 'em on and Suffolk stone

Avslutningsvis Brenda Lee med låten "The end of the world" eftersom det är så det känns att få sitt hjärta i bitar.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Skitår, ge mig ett nytt!

 

16. Vad önskar du att du gjort mer? Umgåtts mer med människor. Mer vardagslyx. Och lite mer träning.

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Mindre tårar och tortyr av hjärtat hade inte varit helt fel. 

18. Hur tillbringar du julen? Den firade jag med familjen hos min bror i Linköping. Han har flyttat hem från Nya Zeeland nu och arbetar med Hobbit hemifrån istället. Snacka om drömsituation!

19. Blev du kär i år? ...

20. Favoritprogram på TV? The Big Bang Theory.

21. Bästa boken du läste i år? Jag läste väldigt lite i år. Men läste iaf Nina Björks bok "Lyckliga i alla sina dagar - om pengar och människors värde" och funderade över konsumtionssamhället, vårt system när det kommer till arbete och var människan ryms i allt detta.

 
 

22. Största musikaliska upptäckten? Ingen särskild. 

23. Årets bästa film? Oj vad svårt. Har sett ovanligt lite film i år. Återträffen Av Anna Odell tar upp ett viktigt ämne. "Blå är den varmaste färgen" ska vara bra också men den har jag inte sett. Hmm. Gravity var vacker och unik!

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Pengar.

25. Något du önskade dig men inte fick? Hmm nä, jag vet inte. Jag önskade mig nog inte så mycket.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Jag tog ut min livs första semesterdag, åkte ut i skogen med varm choklad och ostmackor och plockade svamp tillsammans med Robban.

 

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Det hade gärna fått sluta lite bättre. Men jag väljer att tro att detta kommer att leda till något bra i slutändan. Jag vet inte vad än bara. 

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2013? Kjol med hög midja, en blus med krage, strumpbyxor, gula kängor.

(Foto: Beata Rydén)


29. Vad fick dig att må bra? Allt som har med fotot att göra samt sånt man gör tillsammans med andra. För om man tänker efter är det som blir fina minnen ofta det man gjort ihop med andra människor.

30. Vilken kändis var du mest sugen på? Ingen i år heller.

31. Vem saknade du? Familj och vänner i Skellefteå. Robban. Vänner som bor i andra städer. 

32. De bästa nya människorna du träffade? Träffade en vän efter att inte ha setts på säkert åtta år. Det var fint! Det får räknas! Annars träffade jag nya, fina personer på mitt jobb, både bland personal och boenden.

33. Vad vill du säga till dig själv inför 2014? Allting ordnar sig.
din som alltid fantastiska årslista!!! :) jäkla skit bara med alla tråkigheter, men jag tror på det du skriver sist: allting ordnar sig! KRAM

Svar: Åh tack Emma!! :) Jag hoppade över årslistan förra året, så nu tänkte jag att det var dags att göra en igen :) Tack!! Ja, det ordnar sig alltid på något sätt!
Victoria Söderström

2014-01-14 // 18:10:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback